פתיחת עסק

לחברות ועסקים

פתיחת עסק

פתיחת עסק חדש

ישנם מעט דברים בחיים המשתווים להקמה ופתיחת עסק חדש.

יצירה חדשה, חשיבה רעננה, חדשנות, אנרגיה של עשייה. להקים עסק זו חגיגה.

אמנם המאמץ הכרוך בכך הוא אדיר, אבל אין דומה לכך מבחינת הסיפוק ומבחינת פיתוח ובניית הזהות האישית.

מהם הצעדים הראשונים בפתיחת עסק חדש או מיזם או חברתי חדש?

מה הופך עסק להצלחה? איך גורמים לרעיון להתגשם באמת וכיצד שומרים על כך שהרעיון הרענן המיוחד והראשוני שלכם, אכן ישמר ולא יהפוך למשהו אחר שלא רציתם? אלו רק כמה שאלות מתוך ים סימני השאלה שעומדים כרגע לפניכם.

מעבר לעיסוק ברעיון ובדרך הנכונה להפוך אותו לעסק כלכלי ומצליח, אתם עומדים להיכנס לעולם פעילות חדש – העולם העסקי העצמאי. זהו תחום ידע שונה ומקצוע חדש שיש צורך להכיר לעומק.

חלק מהנושאים עמם תתמודדו הם: בניית מודל עסקי מוצלח, התמודדות עם הצד הכספי, תכנון פיננסי, חישוב ההשקעה הדרושה וניהול נכון שלה, גיוס אשראי ממקורות מימון מתאימים, הדו"חות הפיננסיים, ניהול תזרים ותקציב, דו"חות תפעוליים ושיווקיים, נקודת מבט כלכלית, בניית היכולת הניהולית, גיוס עובדים ושימור עובדים, בניית תוכנית שיווק, פיתוח המוצר או השירות ועוד.

בכל אלו ובעוד נושאים רבים שכלל לא עולים בדעתכם, אנחנו בביזנס אינסייטס אשר עוסקים בייעוץ עסקי לחברות וארגונים כבר למעלה מ18 שנה, נלווה אתכם/ן באופן צמוד. יחד נוודא שהחלום שלכם אכן בר מימוש מבחינה כלכלית ובמידה וכן, נגשים אותו יחד הלכה למעשה. ניצור עסק יעיל, מצליח ורווחי וזאת מבלי לוותר על התשוקה שגרמה לכם להקים אותו מלכתחילה.

כמה עצות לפתיחת עסק חדש

  • גם אם הגעתם מהתחום העסקי של הרעיון החדש שלכם וגם אם לא, הקמת עסק עצמאי היא סיפור אחר. זהו ניווט בעולם של אי ודאות, אל תתפשרו על ליווי מקצועי, לעיתים יש צורך ביותר מיועץ אחד.
  • "שכר לימוד" – בואו לא ניפול באותם בורות שנפלו לפנינו, בחברת ייעוץ עסקי כמונו יש כל כך הרבה ניסיון נצבר, קחו אותו בשתי ידיים והעזרו בו. הניסיון יחסוך לכם כסף רב, זמן רב ועוגמת נפש.
  • כדאי להיעזר בגוף המקצועי והמנוסה ביותר, כך יראה העסק שלכם וכך תראה ההצלחה שלכם.
  • מגוון כלי סיוע – בחרו גוף שיודע לקחת אתכם כל הדרך. מבדיקת הכדאיות הראשונית, המשך בהקמה ובבנייה וכלה בטיפול בלקוחות אחרי המכירה. מאסטרטגיה ועד פיננסים ושיווק.
  • אל תתפשרו על תוכנית עסקית מקצועית. לא תקציר המגישים לבנק או לקרן בערבות מדינה, אלא תוכנית מעמיקה – הפועלת עבורכם. כזו שתנתח היטב את השוק ותיצור לכם נתיב מובנה להצלחה. תוכנית עסקית היא לא מעט פעמים ההבדל בין עסק פעיל ומצליח לבין נפילה בסטטיסטיקת העסקים הנסגרים.

איך פותחים עסק חדש – שלב אחרי שלב

כיועצים עסקיים, שילבנו בכל שלב הערות לגבי הדברים שנכון יהיה להיעזר בהם ביועץ עסקי מנוסה.

1. רעיון ומחקר

מצאתם רעיון עסקי? שאלתם את עצמכם איך פותחים עסק? נתחיל בעריכת מחקר שוק כדי לאמת את התועלת שלו וכן כדי לבחון מה רמת היתכנות העסקית שלו. בקשו מהיועץ העסקי המלווה אתכם, שיספק ניתוח מגמות שוק, ניתוח תחרות ודרישות לקוחות בענף.

2.התכנון העסקי

בנו תוכנית עסקית מקיפה הכוללת את החזון, המטרה, היעדים וכמובן ניתוח של שוק היעד, אסטרטגיות שיווק ותחזיות פיננסיות. התוכנית העסקית אינה רק עונה לשאלה איך פותחים עסק, אלא בונה את השיטה והדרך עצמה לתפעל אותו ולהצליח לאורך זמן. בקשו עזרה מיועץ עסקי כדי לבדוק ולחדד את התוכנית העסקית שלכם ולהבטיח שהיא בנויה היטב ומציאותית.

3.רישום משפטי ורגולציה

עליכם לבחור מה יהיה המבנה המשפטי של העסק שלכם, מה תהיה צורת ההתאגדות? חברה בע"מ, שותפות, עוסק מורשה עצמאי, עוסק פטור ועוד. לאחר מכן עליכם לרשום את ההתאגדות באופן החוקי הנכון.

בקשו סיוע מיועץ עסקי כדי להבין את הדרישות החוקיות, הרישיונות, ההיתרים והתקנות הספציפיות לענף ולמיקום שלכם.

4.מימון

איך פותחים עסק כשאין את המימון הנדרש? לא פותחים. רוב העסקים הנפתחים דורשים מימון ברמה כזו או אחרת בכדי לאפשר את פתיחתם. שכירות של מקום ושיפוצו, רכישת מלאי, שכירות של עובדים, פעולות שיווק ועוד.
כל אלו עולים כסף. במקביל עליכם לאתר את המקורות למימון (חיסכון אישי, הלוואות, משקיעים, מימון המונים וכו') והחשוב ביותר – לוודא כי העסק צפוי להשתמש נכון במימון ולהפוך לרווחי באופן שיוכל להחזיר את הכסף שהושקע וכמובן הרבה מעבר לכך. בקשו עזרה מהיועץ העסקי כדי להעריך את הצרכים הפיננסיים שלכם, להכין תחזיות פיננסיות ולבחון את מקורות המימון הפוטנציאליים.

5.מיקום ותשתית

מצאו מיקום מתאים לפעילות העסקית, תוך התחשבות בגורמים כמו נגישות, תנועה רגלית ותנאי שכירות. בקשו סיוע מיועץ עסקי כדי להעריך מיקומים פוטנציאליים, לנהל משא ומתן על הסכמי שכירות והערכת צרכי תשתית ולהדריך אתכם איך פותחים עסק במיקום הספציפי אותו מצאתם.

6.פעולות ותהליכים

איך פותחים עסק פרקטית? בשלב זה עליכם לעבור לפסים מעשיים, להקמת תהליכים תפעוליים, לרבות רכש, ייצור, ניהול מלאי ובקרת איכות.
בקשו עזרה מיועץ עסקי כדי לייעל את הפעילות שלכם ולבנות שיטות עבודה איכותיות ויעילות.

7.גיוס ו-HR 

הגדירו את דרישות איוש העובדים שלכם, צרו הגדרות תפקידים ובנו אסטרטגיית משאבי אנוש (גיוס, הדרכה, תגמול וכו'). יועץ עסקי מנוסה יוכל לסייע בעיצוב מדיניות משאבי אנוש אפקטיבית, גיוס אנשי מפתח והקמת מערכות ניהול עובדים. היועץ יוכל לתת מענה לשיטה איך פותחים עסק עם כח אדם איכותי ומתאים.

8.שיווק והמיתוג

בשלב זה אנו עוברים לפיתוח תוכנית שיווקית, הכוללת אסטרטגיית מיתוג, פרסום, שיווק דיגיטלי ואסטרטגיות גיוס לקוחות.

יועץ עסקי מנוסה המתמחה בשיווק, יסייע לכם ליצור אסטרטגיה שיווקית, לערוך מחקר שוק ולפתח זהות מותג מובחנת וחזקה. איך פותחים עסק עם חשיפה גבוהה? מתחילים בתוכנית שיווקית מעולה.

9.השקה וצמיחה

הגיע הרגע הגדול – ההשקה! יוצאים לדרך. מפעילים את תוכנית השיווק ומשיקים את העסק רשמית בכל הצינורות המתאימים. בשלב זה כדאי להסתייע ביועץ העסקי בכדי לנטר ולהעריך את ביצועי העסק, לזהות הזדמנויות צמיחה ולהתאים אסטרטגיות בהתאם.

ליווי עסקי מקצועי יוכל לסייע לכם לחסוך את מחיר הטעות, את זמן הלמידה וכן לכוון אתכם היטב להצלחה ארוכת טווח. זהו המענה לשאלה איך פותחים עסק מצליח לטווח ארוך. הצורך ביועץ עסקי עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות ולמומחיות הספציפיות שלכם. יועץ עסקי מיומן ומנוסה יכול לספק הדרכה חשובה לאורך כל התהליך, להציע תובנות, למזער סיכונים ולהגדיל את סיכויי הצלחת העסק שלך.

יש לכם או לכן רעיון למיזם או לפתיחת עסק חדש?

אתם/ן בעלי עסק צעיר ורוצים לבצע קפיצת מדרגה?

צרו קשר כבר עכשיו.

Strategy Intelligence (SI)

ייעוץ אסטרטגי Business Insights.Labs
יועץ אסטרטגי ערן רוזיאביץ'
Strategy Intelligence (SI)
המדור המקצועי

כיצד חברת ייעוץ אסטרטגי יכולה להפוך מנכ"ל "שונא סיכון" למנכ"ל מצליח?

חברות ייעוץ אסטרטגי

זמן קריאה: 5 דקות האם אתם שונאי הפסד או אמיצי לב? מחקרים חדשים מזהים את ההבדלים ביניהם וגם נותנים לנו כלים כיצד לבחור חברות ייעוץ אסטרטגי שיגרמו לכם להצליח.

קראו עוד »

" מאמן עסקי אחד עשה לחברה מה ששום דבר אחר לא הצליח. "

פתיחת עסק חדש עם יועץ עסקי

חשיבה על רעיון עסקי והקמת עסק יכולים להיות תהליכים ארוכים ומורכבים. פתיחת עסק מצריכה חשיבה על רעיון מקורי, רישום העסק, תכנון עסקי ואף גיוס כספים.

הבסיס לפתיחת עסק שיצליח ויחזיק מעמד הוא חשיבה על רעיון אטרקטיבי ומשתלם שדרכו ניתן יהיה להמציא מוצר או לתת שירות המהווה פתרון עבור הצרכן.

לפני שניגשים לפתוח עסק, יש לבצע מחקר מקיף, לקבל ולעבד נתונים שיבטיחו את הצלחתו.

רעיון עסקי

מרבית האנשים שמעוניינים לפתוח עסק כבר חשבו על רעיון כלשהו אותו יהיו מעוניינים לשווק באינטרנט או בחנות ויש ברשותם מידע בסיסי על השוק אליו הם מעוניינים להיכנס.

מומלץ לבצע חיפוש מהיר של חברות שכבר קיימות בענף בו מעוניינים להשתלב, ללמוד ולהבין היטב כיצד בעלי החברות והמותגים הקיימים שמובילים באותו תחום מבצעים זאת על מנת לדעת כיצד לעשות זאת טוב יותר.

אם העסק שמעוניינים לפתוח יכול להציע מוצר או שירות שאותן חברות לא יכולות לספק או לחילופין להעניק לצרכן את אותו מוצר בעלות זולה או מהירה יותר ניתן להתקדם עם הרעיון של פתיחת עסק חדש.

חשוב להבין מדוע פותחים את העסק ולהבדיל בין התועלת שהעסק מביא לצרכן מול התועלת הפיננסית לבעל העסק. רעיון עסקי שמתמקד במתן שירות ומענה לצורך שקיים בשוק יאפשר להגדיל את היקף העסק יותר מאשר עסק שנוצר בעיקר לשרת צורך אישי של הבעלים.

קהל הלקוחות

פתיחת עסק מצריכה הגדרה מאוד ברורה של לקוחות היעד. פעמים רבות עסקים כושלים כיוון שהבעלים לא נתנו את הדעת על אופי הלקוחות שירצו לרכוש מהם את המוצר או לשכור את שירותיהם.

ככל שאופי קהל הלקוחות יהיה מוגדר בצורה מקצועית ומדויקת, כך ניתן יהיה לספק להם את הערך המוסף בו הם מעוניינים ולתקשר להם את המוצר והשירות באופן שיעורר בהם את הרצון להוציא מכספם עבור ההשקעה המשתלמת.

תוכנית עסקית לפתיחת עסק חדש

לכל עסק שמעוניין להחזיק מעמד, להתרחב ולהגדיל את קהל הלקוחות ותזרים המזומנים חייבת להיות תוכנית עסקית.

התוכנית הזו תכלול בתוכה מידע הנוגע להתנהלות העתידית של העסק והמטרות השונות שמעוניינים להשיג. התוכנית העסקית תגדיר בצורה ברורה את קהל הלקוחות, היעדים הסופיים והתוכנית הפיננסית שתכלול את עלויות העסק והצוות הנדרש לתפעולו.

בתוך התוכנית יהיה גם פירוט על נהלים שקשורים למחלקות עתידיות שיוקמו ככל שהעסק יגדל ויתפתח וגם אפיקים שיווקיים שייבחנו לאורך זמן ואף יעברו שינויים בהתאם למסקנות ולצורך.

תוכנית עסקית אינה מיועדת רק עבור עסקים חדשים אלא גם עבור עסקים קיימים שמעוניינים לבצע שינויים.

מרבית הכישלונות של עסקים חדשים נובעים מהליכים מהירים בשלבים הראשוניים של פתיחת העסק מבלי להתמקד בפרמטרים מהותיים שבלעדיהם אין טעם לפתיחת העסק.

רעיון עסקי חדשני למשל יכול להביא להצלחת עסק אך כאשר לא קיים קהל לקוחות שדורש את אותו מוצר, הרעיון לא יביא להצלחה.

ייעוץ עסקי מותאם לעסק שלכם »

רגע, לפני שאתם עוזבים...

נכנסתם לאתר שלנו מסיבה מסויימת, ייתכן שלא מצאתם בדיוק את מה שחיפשתם – נשמח לדייק ולהציע לכם תוכנית בהתאמה אישית. 

השאירו פרטים:

דילוג לתוכן